Siapa kami

Laman web kami ialah: https://pajaking.com.

Apakah data peribadi yang kami kumpul dan mengapa kami mengumpulnya

Komen

Apabila para pelawat meninggalkan komen dalam laman, kami mengumpul data yang terdapat dalam borang komen, serta alamat IP pelawat dan agent string pengguna pelayar untuk membantu mengesan spam.

String tanpa nama yang diwujudkan daripada alamat emel anda (juga dikenali sebagai hash) boleh diberi kepada perkhidmatan Gravatar untuk menyemak jika anda menggunakannya. Dasar privasi perkhidmatan Gravatar terdapat di sini: https://automattic.com/privacy/. Setelah komen anda diluluskan, gambar profil anda dapat dilihat oleh orang awam dalam konteks komen anda.

Media

Jika anda memuat naik imej kepada laman web, elakkan memuat naik imej dengan data lokasi tertanam (EXIF GPS). Para pelawat laman web boleh memuat turun dan mengeluarkan sebarang data lokasi daripada imej dalam laman web.

Kuki

Jika anda meninggalkan komen dalam laman kami, anda boleh memilih untuk menyimpan nama, alamat emel dan laman web anda dalam kuki. Ini adalah untuk kemudahan anda supaya anda tidak perlu mengisi butiran anda sekali lagi apabila anda meninggalkan komen lain. Kuki ini akan kekal selama setahun.

Jika anda melawat muka surat log masuk kami, kami akan menetapkan kuki sementara untuk menentukan sama ada pelayar anda menerima kuki. Kuki ini tidak mengandungi sebarang data peribadi dan dibuang apabila anda menutup pelayar anda.

Apabila anda log masuk, kami juga akan menetapkan beberapa kuki untuk menyimpan maklumat log masuk anda dan pilihan paparan skrin anda. Kuki log masuk kekal selama dua hari, dan kuki pilihan skrin kekal untuk setahun. Jika anda memilih “Ingat Saya”, log masuk anda akan kekal selama dua minggu. Jika anda log keluar daripada akaun anda, kuki log masuk akan dibuang.

Jika anda mengedit atau menerbitkan artikel, kuki tambahan akan disimpan dalam pelayar anda. Kuki ini tidak memasukkan sebarang data peribadi dan hanya menunjukkan ID post artikel yang anda baru edit. Ia akan luput selepas 1 hari.

Kandungan terbenam daripada laman-laman web lain.

Artikel-artikel dalam laman ini mungkin termasuk kandungan terbenam (contoh video, imej, artikel, dll). Kandungan terbenam daripada laman-laman web lain bertindak dalam cara sama seolah-olah pelawat telah melawat laman web lain tersebut.

Laman-laman web ini boleh mengutip data mengenai anda, membenamkan penjejak pihak ketiga tambahan dan memantau interaksi anda dengan kandungan terbenam tersebut, termasuk menjejak interaksi anda dengan kandungan terbenam jika anda mempunyai akaun dan telah log masuk laman web tersebut.

Kepada siapa kami berkongsikan data anda

Jika anda meminta untuk set semula kata laluan, alamat IP anda akan dimasukkan dalam emel set semula.

Berapa lama kami menyimpan data anda

Jika anda meninggalkan komen, komen dan metadatanya disimpan untuk tempoh yang tidak terbatas. Ini adalah supaya kami dapat mengenal pasti dan meluluskan sebarang komen susulan secara automatik daripada meletakkan mereka dalam barisan kawalan.

Bagi para pengguna yang berdaftar dalam laman web kami (jika ada), kami juga menyimpan maklumat peribadi yang mereka berikan dalam profil pengguna mereka. Semua pengguna boleh melihat, mengedit, atau membuang maklumat peribadi mereka pada bila-bila masa (kecuali mereka tidak dapat menukar nama pengguna mereka). Pentadbir laman web juga boleh melihat dan mengedit maklumat tersebut.

Apakah hak anda ke atas data anda

Jika anda mempunyai akaun dalam laman ini, atau telah meninggalkan komen, anda boleh meminta untuk menerima fail yang dieksport data peribadi yang kami simpan mengenai anda, termasuk sebarang data anda telah berikan kepada kami. Anda juga boleh meminta supaya kami memadam sebarang data peribadi yang kami simpan mengenai anda. Ini tidak termasuk sebarang data yang kami perlu simpan untuk tujuan pentadbiran, undang-undang atau keselamatan.

Ke mana kami menghantar data anda

Komen-komen pelawat boleh disemak melalui perkhidmatan pengesan spam berautomasi.